De goedkoopste van België Voor 16.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd Gratis verzending bij bestelling vanaf €50,00

Onze Nieuwsbrief


Veilig betalen

Veelgestelde vragen

Helium ballonnen vragen

Onderstaande vragen zijn mogelijke vragen die u kunt hebben wanneer u bij hiephiepballon.be helium ballonnen met een wegwerptank bestelt. Staat uw vraag niet bij de onderstaande vragen? Dan kunt u ons altijd een  e-mail met uw vraag of opmerking sturen. Uw vraag wordt op werkdagen binnen 24 uur beantwoord.

V - Is helium brandbaar?
A - Helium is absoluut niet brandbaar, giftig of explosief. Dit is in tegenstelling tot wat veel mensen denken. Uiteraard mag u niet te veel helium inademen.

V - Bestaat de mogelijkheid dat de wegwerptank van HiepHiepBallon explodeert?
A - HiepHiepBallon gebruikt voor haar heliumballonnen wegwerptanken die niet kunnen exploderen. De helium wegwerptank is uitgevoerd met een barstschijf. Deze schijf is door diverse instanties getest en goedgekeurd.  Deze barstschijf zorgt ervoor dat bij een calamiteit, als bijvoorbeeld brand, de wegwerptank gecontroleerd leeg loopt. Het is wel belangrijk om onder de ‘waarschuwingen’ op de homepage van hiephiepballon.be te kijken. Er zijn namelijk wel een aantal punten die ervoor kunnen zorgen dat helium onder grote druk ontsnapt.

V - Is het inademen van helium schadelijk?
A - helium-tank-ballonSommige mensen ademen helium in om zo een piepstem "a la Donald Duck" te krijgen. Dit is niet onschadelijk bij veelvuldig gebruik. Er kan een zuurstoftekort ontstaan in de hersenen door overmatige inademing van helium. Vervolgens kan dit leiden tot schade. Het inademen van helium is dus niet zonder gevolgen.

V -Kan ik mijn pakket retourneren?                 
A - U kunt bij ons rekenen op een goede service, wij staan namelijk voor100% achter onze producten. Indien artikelen niet voldoen aan uw verwachting kunt u die na overleg met ons, mits onbeschadigd, in de originele verpakking en ongebruikt, retourneren. Doe dit altijd gefrankeerd.


V - Zit er bij de helium ballonnen en wegwerptank een gebruiksinstructie inbegrepen?
A - U kunt op de zijkant van de doos een gebruiksinstructie in het Engels vinden. Tevens bevat het pakket naast de heliumballonnen en wegwerptank een boekje. In dit boekje zijn de instructies in diverse talen opgenomen, waaronder in het Nederlands. Op de homepage van de website hiephiepballon.be is een stappenplan opgenomen. Wij bieden daarnaast een videodemonstratie met Nederlandse ondertiteling aan. In deze videodemonstratie kunt u stap voor stap zien hoe de heliumballon met helium dient te worden gevuld. Hou de website in de gaten, want deze video komt zo spoedig mogelijk online.

V - Wat is de levertijd van het door mij bestelde pakket met heliumballonnen?
A -  Nadat de betaling binnen is, wordt het bestelde pakket uiterlijk binnen drie werkdagen verstuurd.

V - Kan ik een factuur van mijn bestelling ontvangen?
A -Indien u heliumballonen heeft besteld wordt de factuur van uw bestelling per ommegaande naar hetdoor u opgegeven e-mailadres gestuurd. Wij gaan over tot de verzending van uw bestelling, zodra de betaling is voldaan.

V - Worden er verzendkosten in rekening gebracht voor mijn bestelling?
A - Ja, wij brengen verzendkosten in rekening. Wij berekenen voor bestellingen tot 10kg, eenmalig 5,95 euro. Bij het afronden van de bestelling wordt het gewicht, en dus de verzendkosten, berekend. Indien de betaling is voldaan, wordt de bestelling diezelfde dag nog verstuurd.

V - Is het mogelijk een helium wegwerptank zonder heliumballonnen te
      bestellen?
A - Dat is mogelijk. U kunt een losse heliumtank bestellen via het menu, onder het kopje Heliumtank.  

V - Wat doe ik met de helium wegwerptank indien deze leeg is?
A - Een speciale afvalbehandeling is niet nodig, doordat de lege tank geen giftige stoffen bevat. Hierdoor deponeert u deze tank eenvoudig in de afval container. Klik hier voor instructies

V - Kan een helium wegwerptank weer opnieuw worden gevuld?
A - Nee, dat is helaas niet mogelijk. In verband met de veiligheid is de tank zo
gemaakt, dat er na vulling in de fabriek slechts helium uit kan.Het is dus helaas niet mogeljk om de helium wegwerptank te hervullen.

V - Wat zijn de afmetingen van de helium wegwerptanks?
A - HiepHiepBallon levert twee formaten helium wegwerptanks:

1.  De standaard helium wegwerptank heeft een inhoud van 0,25 m3. Hiermee kunnen 30 heliumballonnen met een doorsnee van 22 cm gevuld worden.

2.  De grote heliumwegwerptank heeft een inhoud van 0,42 m3. Hiermee kunnen 50 heliumballonnen met een doorsnee van 22 cm gevuld worden.

V - Kunnen mijn kinderen hun heliumballonen met de wegwerptank zelf vullen?
A - Het is eventueel mogelijk dat kinderen zelf hun heliumballonen met de wegwerptank vullen. Wij raden de ouders/ verzorgers echter ten zeerste aan om toezicht te houden op hun kinderen, wanneer deze de heliumballonnen vullen met de wegwerptank. Het overmatig inademen van helium is schadelijk, daarom dient er goed op gelet te worden dat kinderen geen helium inademen. Het is belangrijk dat de gaskraan geopend en gesloten wordt door iemand van 18 jaar en ouder.

V - Kunnen folieballonnen worden gevuld met helium?
A - Ja, folieballonnen kunnen met helium gevuld worden. Wel gaan er in folieballonnen meer helium dan in ‘gewone’ latex heliumballonnen. Met een tank kunnen minder heliumfolieballonen worden gevuld dan helium latexballonnen. Hier dient wel rekening mee worden gehouden. Wel blijven folieballonnen langer in de lucht dan latex ballonnen.

V - Hoe dient de helium wegwerptank bewaart te worden, indien deze niet in 1 keer wordt leeg gemaakt?
A - De helium wegwerptank kan na opening nog ongeveer een jaar bewaard worden. Hierbij is het wel van belang dat de groene hoofdkraan op de helium tank stevig is dichtgedraaid. Hierdoor is het onmogelijk dat er helium uit de tank ontsnapt.

V - Hoe kan het dat niet alle meegeleverde ballonnen met helium kunnen worden gevuld?
A -De wegwerptank wordt altijd geleverd met 15% meer inhoud, dan de hoeveelheid die nodig is om de meegeleverde heliumballonnen te vullen. Het kan zijn dat u niet alle ballonnen met deze heliumtank kunt vullen, doordat u bijvoorbeeld andere ballonnen gebruikt of de ballonnen groter opblaast dan gemiddeld. De nek van de ballon dient goed om het vulventiel te worden geplaatst. Dit ter voorkoming van verspilling en het lekken van helium.

V - Hoe kan het dat mijn heliumballonnen knappen?
A - Het knappen van helium ballonnen wordt meestal veroorzaakt, doordat heliumballonnen te groot worden opgeblazen. Ballonnen zijn goed gevuld als ze een ronde vorm hebben. Wanneer ballonnen een gloeilamp- of een peervorm hebben, zijn ze te groot opgeblazen.

V - Hoeveel lint bevat een pakket?
A - Elk pakket bevat voldoende lint om aan elke heliumballon een lint met een lengte van 1,20 meter te bevestigen. 

V - Hoe lang blijven de heliumballonnen in de lucht?
A - Uit onderzoek is gebleken dat folie heliumballonnen gemiddeld enkele dagen in de lucht blijven. Latex heliumballonnen blijven daarentegen gemiddeld 12 tot 14 uren in de lucht (bij 11inch, 22cm is dit 5-7 uren). De tijd dat een heliumballon zweeft wordt beïnvloed door een aantal factoren. Als eerste door de grote van de helium ballonnen. Heliumballonnen blijven bij lagere temperaturen en hogere luchtvochtigheid langer zweven. Hiephiepballon.be raadt aan om de ballonnen op te blazen tot twee uren voor de aanvang van het feest.

V - Hoe kan ik de hoeveelheid helium dat nog aanwezig is in de wegwerptank vaststellen?
A -De druk van de helium wegwerptank daalt naarmate de tank leger wordt. Het duurt bij een legere heliumtank verhoudingsgewijs langer voordat de ballonnen gevuld zijn. Het verschil in het gewicht tussen een volle en lege tank is slechts een paar gram. Hierdoor is het gewicht van de tank geen correcte graadmeter.