De goedkoopste van België Voor 16.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd Gratis verzending bij bestelling vanaf €50,00

Onze Nieuwsbrief


Veilig betalen

Ballon spelletjes

Spelletjes met helium ballonnen

Met helium ballonnen zijn er vele spelletjes te bedenken. Een aantal spelletjes, die een feest spectaculairder, gezelliger en mooier maken, zijn hieronder beschreven. 

Lintje trekken met heliumballonnen

Er dienen minimaal evenveel ballonnen gevuld te worden als het aantal deelnemende personen. Aan elke helium ballon dient een lintje in verschillende lengtes te worden bevestigd. Nu kan er worden bepaald, net als bij het Oudhollandse strootje trekken, wie als eerste een helium ballon mag trekken. Wanneer iedere persoon een ballon heeft, kan worden bepaald wie het langste lint heeft. Degene met het langste lint is de winnaar en kan met een leuke prijs worden beloond. 

Omgekeerd volleyballen met heliumballonnen
Omgekeerd heliumballon volleybal leidt tot grote hilariteit en is dus ook super vermakelijk voor een kinderfeestje. Op heuphoogte van de spelers dient een net of een lint te worden gespannen. De deelnemende personen worden verdeeld in twee gelijkwaardige teams. De beide teams nemen elk aan een kant van het net of lint plaats. Nu dient de heliumballon onder het net of lint door worden geslagen. Wanneer een team ervoor zorgt dat de heliumballon het plafond aan de kant van het andere team raakt, dan heeft dit team een punt gescoord. Dit spel kan nog spectaculairder worden gemaakt, door gebruikt te maken van twee of meer heliumballonnen. TIP: Om ervoor te zorgen dat teams eenvoudig de ballon weer van het plafond kunnen halen, dient er een lint aan de heliumballonnen te worden bevestigd.

Puzzelen met heliumballonnen
Bij dit spel is het van belang dat de deelnemende personen kunnen lezen. Het ‘heliumballon puzzel’ spel is erg educatief. Het spel kan worden gespeeld met een woord, meerdere woorden of met een gezegde. De moeilijkheidsgraad dient te worden aangepast aan de leeftijd van de deelnemende personen. Het gekozen woord moet worden opgedeeld in letters en het gekozen gezegde moet worden opgedeeld in woorden. Op elke heliumballon moet een letter of woord worden geschreven. Daarna dient aan elke heliumballon een lintje worden bevestigd. De heliumballonnen moeten vervolgens worden verspreid door de kamer. De personen kunnen vervolgens in groepen of individueel werken. Het is nu de bedoeling dat de oplossing die op de ballonnen te vinden is, in de goede volgorde word gehangen. Wanneer de lintjes een lengte hebben waarbij de personen moeten springen om een ballon te kunnen pakken, krijgt het spel een extra dimensie. 

Estafette bokje springen met heliumballonnen
Een leuk en veiliger alternatief voor het echte bokje springen is de "bokje spring estafette met heliumballonnen". De deelnemende personen dienen in twee of meerdere teams te worden verdeeld. Elke speler krijgt een heliumballon met een lintje, waar een gewicht aan is vast gemaakt. Er wordt een extra heliumballon, een meter voor de startstreep van elk team, geplaatst. De eerste speler van elk team springt nadat het startsignaal is gegeven zo snel mogelijk over de eerste heliumballon heen. Vervolgens plaats degene zijn of haar heliumballon een meter voor de eerste heliumballon. De speler loopt dan zo snel mogelijk terug naar zijn of haar team en tikt de tweede speler aan. De speler springt zo snel mogelijk over de twee heliumballonnen heen. Vervolgens plaatst degene zijn of haar heliumballon een meter voor de tweede heliumballon. Dit gaat net zolang door, totdat alle deelnemende personen van het team zijn of haar heliumballon in de rij heeft gelegd. Tot slot passeert het gehele team de finish, door over de hele rij met heliumballonnen te springen. Het spel wordt gewonnen door het team waarvan alle deelnemende personen als eerste de finish hebben gepasseerd. 

Speurtocht met heliumballonnen
Wanneer er tijdens een speurtocht heliumballonnen worden gebruikt voor het geven van aanwijzigen, wordt een gewone speurtocht speciaal. Een aanwijzing dient op een stuk papier worden getekend of geschreven. Deze aanwezig dient vervolgens in de nog niet opgeblazen heliumballon worden gestopt. De heliumballonnen kunnen vervolgens ergens aan worden bevestigd. Tevens kan er aan de heliumballonnen een gewicht worden bevestigd. De deelnemende personen verkrijgen een aanwijzing, door het lek prikken van de opgespeurde heliumballonnen.

Trefbal met heliumballonnen
"Trefbal met heliumballonnen" kan vergeleken worden met het gewone trefbal. Bij trefbal met heliumballonnen wordt er echter met een schuimrubberen bal op de helium ballonnen gegooid in plaats van op personen. Er worden per deelnemend persoon vijf heliumballonnen opgeblazen, waaraan lange linten worden bevestigd. Deze vijf heliumballonnen dienen aan de achterkant van de deelnemende personen te worden bevestigd. Vervolgens moeten de deelnemende spelers met een schuimrubberen bal de heliumballonnen van de tegenstander raken. Wanneer de heliumballonnen geraakt worden moet de desbetreffende speler het spel verlaten. Wel mag de schuimrubberen bal worden geblokt of worden afgeweerd. De winnaar van het spel is degene die als laatste overblijft.

Prik spel met heliumballonnen
De bedoeling van het  "heliumballonnen prikspel" is om de heliumballonnen van de tegenspeler lek te prikken. Er dienen evenveel ballonnen gevuld te worden als het aantal deelnemende personen. Er dient aan elke heliumballon een lint te worden bevestigd. Vervolgens schrijft elke deelnemende persoon zijn of haar naam op een heliumballon. Alle heliumballonnen worden tot een tros samengevoegd. Elke speler kiest om de beurt een heliumballon, door het uiteinde van een van de linten uit de tros te trekken. Elke keer wordt de gekozen heliumballon lek geprikt. De winnaar van dit spel is degene van wie de heliumballon als laatste overblijft.

Het  mijnenveld spel met heliumballonnen
Tijdens het "heliumballon mijnenveldspel” moet  samengewerkt en gecommuniceerd worden. Dit maakt het spel uitermate geschikt voor teambuilding sessies. Baken ten eerste een ruimte af van ongeveer 10 meter bij 10 meter. De groep dient vervolgens worden verdeeld in tweetallen. Elk tweetal bestaat uit een gids en een loper. Verder moet elk tweetal beschikken over drie vlaggetjes waarop de namen van het tweetal staan vermeld. Aan de opgeblazen heliumballonnen moet een lint van ongeveer een meter worden bevestigd. Hieraan moet tevens een gewichtje worden bevestigd. De heliumballonnen en vlaggetjes moeten vervolgens verspreid worden over het speelveld, door iemand die niet deelneemt aan het spel. De gids van elke tweetal staat buiten het "mijnenveld". De gids begeleidt de geblinddoekte loper door middel van aanwijzingen naar de vlaggen. Maar onderweg mag de loper geen heliumballonnen aanraken. Alle, tot dan toe verzamelde, vlaggen dienen terug in de grond worden gestoken wanneer de loper onderweg een heliumballon aanraakt. Dit tweetal moet vervolgens weer opnieuw beginnen. De winnaar van het spel is degene die alle vlaggen heeft verzameld en zonder schande het "mijnenveld" heeft doorlopen.  

Vingerverven met heliumballonnen
Kinderen vinden vingerverven meestal erg leuk, ze zijn er dan ook geruime tijd zoet mee. Een manier om vingerverven extra leuk te maken, is door "heliumballon vingerverven". U moet hiervoor naast heliumballonnen, vingerverf aanschaffen. U kunt bij "heliumballon vingerverven" de kinderen een opdracht meegeven, zoals het schilderen van de aarde, een gezicht of een monster. Tevens kunt u er een wedstrijd van maken door degene die zijn of haar ballon het mooiste heeft beschilderd, uit te roepen als winnaar. 

Poppentheater met heliumballonnen
Een creatief, educatief en zeer vermakelijk spel is het "heliumballon poppentheater". Kinderen creëren door middel van stickers, verf en stiften zelfbedachte figuren van hun helium ballonnen. Wanneer iedereen klaar is met het creëren van een figuur, kan er gewerkt worden met een toneeldecor of een poppenkast. Het "heliumballon poppentheater" kan beginnen, wanneer er met de hele groep een script is bedacht. Ieder speelt de poppenkast met zijn of haar eigen creatie van heliumballonnen. 

Als spook met heliumballonnen
Ideaal als decoratie bij Halloween of bij een griezelig kinderfeestje,  zijn de "Heliumspookballonnen". Nadat je de heliumballonnen hebt opgeblazen en er een lintje aan hebt bevestigd, kun je beginnen met het creëren van een heliumspookballon. Van crêpepapier moeten zeven of acht stroken van drie centimeter breed en vijftig centimeter lang worden geknipt. Aan de bovenzijde van de heliumballon moeten deze stroken worden bevestigd. Tot slot moet er een eng gezicht op de ballon worden getekend. En klaar is de heliumspookballon. Tot slot kunnen de ballonnen op de juiste plek worden gehangen. 

Het "Ga voor goud spel" met heliumballonnen
Bij het "heliumballon ga voor goud spel" gaan kinderen zogenaamd op pad als echte schatzoekers. Hierdoor is dit spel aan te raden voor kinderfeestjes. Het spel is voornamelijk geschikt voor de wat jongere kinderen. In één of meerdere heliumballonnen dient een lichtgewicht snoepje of muntje worden gestopt. Bij voorkeur kunnen deze snoepjes of muntjes in goudkleurig folie worden verpakt. Vervolgens moeten de heliumballonnen worden opgeblazen en dient er een lintje aan te worden bevestigd. Wanneer het spel buiten wordt gespeeld dienen er gewichtjes aan de heliumballonnen te worden bevestigd. Vervolgens moeten de heliumballonnen worden verspreid. De kinderen kunnen dan op zoek gaan naar de ballon(nen) waarin een schat zit verborgen. De heliumballon moet lek geprikt worden als een kind de schat heeft gevonden. De winnaar is degene die de schat of de meeste schatten heeft gevonden. 

Van heliumballon naar hete luchtballon
Het spel ‘van een heliumballon een hete luchtballon maken’ is een uitdagend spel voor zowel jong als oud. Hierdoor is het uitermate geschikt voor een teambuildingsdag. Je maakt bij dit spel van een heliumballon een "hete luchtballon”. Je bevestigd aan een heliumballon door middel van een lint,  een bekertje. Het lint dient door een gaatje in de bodem van het bekertje te worden gerijgd. Waarna het aan de bovenzijde van de ballon moet worden vastgeplakt. De bekers kunnen daarna naar harte lust worden versierd door middel van verf, stickers of stiften. Vervolgens kan er een wedstrijdje mee worden gespeeld. De bekers kunnen worden gevuld met een beetje water of wat zand. Het doel van het spel is dat de heliumballonnen het plafond moeten raken. De winnaar is degene van wie de ballon er het langste over doet om het plafond te raken. Het is dus erg van belang dat de hoeveelheid water of zand goed wordt afgestemd op de heliumballon. 

Ringwerpen met heliumballonnen, voor binnen en buiten
Het "ringwerpen met heliumballonnen" is een variant op het Oudhollandse ringwerpen. De heliumballonnen dienen opgeblazen te worden, waarna er een lintje en gewichtje aan moet worden bevestigd. De heliumballonnen moeten over het speelveld worden verspreid. Vervolgens moet er een grenslijn worden getrokken. De deelnemende personen moeten achter deze grenslijn gaan staan en vervolgens proberen  de ringen om de heliumballonnen te gooien. Wanneer je niet beschikt over ringen, kunnen er ook ballen gebruikt worden. Deze ballen dienen dan tegen de ballonnen aan gegooid te worden. 

Het ''Schutters gereed?! vuren maar spel'' met heliumballonnen
Een uitermate geschikt spel om met warm weer buiten te spelen, is het “Schutters gereed?! Vuren maar spel”. Er dient een eindpunt te worden gemaakt door een horizontale lijn over de grond te spannen. Twee ballonnen worden vervolgens gevuld met helium. Aan elke heliumballon dient een lint van drie meter lang te worden bevestigd. De twee heliumballonnen worden met het uiteinde van het lint aan een tentharing in de grond,  twee en een halve meter van het eindpunt,  bevestigd. De deelnemende personen worden opgedeeld in twee teams die beide zijn uitgerust met waterpistolen. Beide teams vuren vervolgens water af op de heliumballonnen. Het winnende team is het team dat de heliumballon met behulp van water over de eindstreep heeft geschoten. 

Fluitjesrace met heliumballonnen
De '' heliumballon fluitjesrace’’ is ideaal voor op een kinderfeestje. Het beste is om de activiteit buitenshuis uit te voeren. Je stopt een fluitje in elke kleur heliumballon, van elke kleur een gelijk aantal. Dit doe je voordat de ballonnen zijn opgeblazen. Aan deze ballonnen knoop je een lintje met een gewichtje. Dit zorgt ervoor dat de ballon op zijn plaats blijft. Het aantal teams moet gelijk zijn aan het aantal kleuren ballonnen. Als team richt je je op één kleur die je kapot moet maken, door er op te stampen of op te gaan zitten. Elk team probeert zijn fluitje te vinden. De winnaar van het spel, is het team dat als eerste op hun fluitje blaast.

Dansen op muziek met heliumballonnen
"Heliumballonnen dans op muziek" is een leuke variant op stoelendans. De deelnemende personen gaan in een grote cirkel zitten. Vervolgens krijgt een persoon in de cirkel een heliumballon die is bevestigd aan een lintje. Zodra de muziek start,  geven de deelnemende personen de heliumballon met de klok mee door. Op een onverwacht moment dient de persoon die de radio bedient de muziek te stoppen. De persoon die de ballon op dat moment in de handen heeft is af en moet dus de cirkel verlaten.

Een nieuwe variant op tikkertje met heliumballonnen
Voor de heliumballonnen variant van tikkertje, dienen de deelnemende personen in een grote cirkel te gaan zitten. Er dient een heliumballon aan de achterkant van de deelnemende personen te worden bevestigd. De persoon die de tikker is,  wordt in dit spel de vos genoemd. De vos loopt aan de buitenkant van de cirkel en tikt vervolgens tegen de heliumballonnen aan. Elke keer als de vos tegen een heliumballon aan tikt zegt hij ‘kip’. De vos dient om de cirkel te gaan rennen, wanneer  hij of zij tegen een heliumballon aanslaat en heel hard ‘vos’ roept. De desbetreffende persoon moet op dat moment de ballon van de vos aantikken. De vos is af op het moment dat de desbetreffende persoon de ballon van de vos te pakken krijgt. Het spel begint opnieuw,  wanneer de desbetreffende persoon de ballon van de vos niet te pakken krijgt voordat de vos op zijn of haar plaats zit.